Dogtag 2012

Årets dogtag för Stockholm Pride är skapad utav Bea Szenfeld och är som en amulett med en lätt touch av fortune cookie. Små meningar med stort innebörd ryms tillsammans med ett hjärta i en guldig ampull och pryder 2012s Stockholm Prides besökare.
Inför det enorma projektet att skapa varje för hand så gick Bea genom de föregående årens dogtags och kom fram till att hon ville ta den lite djupare…kanske låta den guida lite som en kompass på upptäcksfärden av ens själv och andra som man möter denna vecka.

Denna är min & den lämnar inte min barm för tillfället…Aki / sexologist-in-training.com

20120731-204238.jpg

20120731-204023.jpg

Vem är då Bea?

20120731-204006.jpg

Bea Szenfeld, född den 23 december 1972, är en svensk modedesigner. Hon använder ofta gamla tyger eller tyget från secondhandkläder som material. I hennes vintagekollektioner blir detta mest synligt. Till exempel formger hon toppar med mycket av deras ursprung kvar men ut och in eller bak och fram och omkonstruerade med hjälp av insyningar, blekningar, färgningar och applikationer för att skapa nya kreationer.
Bea Szenfeld examinerades 2002 från Beckmans designhögskola. Hennes slutprojekt vann bland annat H&M Designstipendium.
År 2003 vann Bea Szenfeld tävlingen och realityteveprogrammet Fashion House, om fem svenskar som under två månader i Rom tävlade mot andra unga europeiska designers om en tre månaders praktik hos modehuset, Stella McCartney.[1] Praktiken förlängdes till åtta månader.
Under 2005 skapade Bea den egna utställningen To much is never enough som bestod av egna verk på temat återbruk. Utställningen visades för allmänheten på Kulturen i Lund, Regionmuseet Kristianstad och Falkenbergs museum.
Under Stockholms modevecka i augusti 2006 producerade Bea Szenfeld en gemensam modevisning med Gunilla Pontén. Samma år tilldelades Bea Szenfeld stipedium från Konstnärsnämnden för papperskollektionen Paper Dolls som ställdes ut på Liljevalchs konsthall under Vårsalången 2007.
När Tommy Hilfiger besökte Sverige 2007 formgav hon skyltfönstret till deras butik. Hon har samarbetat med det japanska företaget Sanrio som skapat Hello Kitty. Bea har även formgivit inbjudningar åt festfixaren Micael Bindefeld. I samarbete med det italienska företaget Barilla har Bea designat klänning gjord av pasta.
I maj 2009 presentera Bea utställningen Träditioner på Kulturen i Lund, en tolkning av Folkdräktstraditioner. Bea presenterade en kollektion helt gjort av materialet PVC på Elmia Polymermässan 2009.
Vid prisutdelning av Polarpriset i Stockholm 2010 bar musikern Björk Guðmundsdóttir en av Bea Szenfelds kreationer.[2]
Bea Szenfeld är medlem i ledningen, den så kallade kärntruppen, till 2,6 miljonerklubben som skapats och drivs av Alexandra Charles.
(text – Wiki)

Fler av hennes skapelser…kolla gärna in hennes sida: szenfeld.com

20120731-204029.jpg

20120731-204036.jpg

20120731-204043.jpg

20120731-204052.jpg

About Mingissiyeva

Mingissiyeva & Company

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 518 other followers

%d bloggers like this: